Aanbod

Posted by admin on with No Comments
in Uncategorized
as , ,


Ga naar Bouw Tips of bekijk het Schuur Bouwen Overzicht.

Materiaal vervoeren

Posted by admin on with No Comments
in Transport
as , , , ,

Materiaal vervoeren zoals bouwmateriaal en prefab transporteren

Transport hangt nauw samen met de bouw, vervoer van materiaal gaat altijd aan bouwen vooraf. Zonder materiaal vervoeren, aanvoer van bouwmateriaal en prefab elementen staat iedere bouw stil.

 

Bestelde materialen op het werk laten afleveren door de bouwstoffen leverancier is een perfecte werkwijze. Na Prijsvergelijk Bouwmateriaal op afroep klaarzetten en per vrachtwagen laten komen op het moment je het nodig hebt prefect!

 

Bouwplanning

Maar voorafgaan aan de bouw een afroepschema voor al het materiaal dat je nodig hebt. Eventueel met inplannen van onderaannemers. Dit afroepschema is een afgeleide van het bouwschema. Lees over het goed opstellen hiervan  meer op Bouwplanning.

Maar niet altijd is prefab laten bezorgen mogelijk of wenselijk, soms is zelf materiaal ophalen als je het nodig hebt handiger. Of een gebruikt schuurtje van marktplaats ophalen, na ter plaatse gedemonteerd te hebben.

 

 

Aanhanger

Wanneer je over een grote auto beschikt kun je veel materiaal zelf wel meenemen. Grote prefab elementen vervoeren wordt al lastiger. Een grote kar biedt uitkomst, als je deze niet zelf hebt, kun je online altijd goedkoop een Aanhanger huren.

 

Vervoer met busje

Let voor aankoppelen van aanhangers op of je auto hiervoor voldoende trekgewicht heeft. Zeker het trekken van een grote tandemasser vraagt om een zware auto. Als alternatief op de aanhanger kun je voor het transport een Busje huren. Met een combinatie van busje met aanhanger verhoog je het laadvolume optimaal.

 

Veilig laden

Zorg dat iedere lading altijd goed en veiling vastgezet wordt voor iedere transport. Gebruik brede spanbanden of meerdere sjorbanden. Houd de lating tijdens het rijden continu goed in de gaten. Neem bochten met zorg en stop bij twijvel voor controle van je lading.

Controleer ook de correcte werking van aanhanger verlichting regelmatig, zo ben je veilig op weg.

Uit de praktijk

Posted by admin on with No Comments
in Constructie, Duurzaam bouwen, Uncategorized, Vraagbaak
as , , , , ,

Uit de praktijk tips voor zelf bouwen

Met deze praktische bouw tips uit de praktijk helpen we graag bij zelfbouw van schuur berging of tuinhuis. Gratis bouwadvies voor eenvoudig maar goed zelf maken van alle aanbouw, uitbouw en nieuwbouw.

 

Ervaring opgedaan in de praktijk tijdens uitvoering van grote werken door de jaren heen delen we hier graag. Deze praktische tips zijn bij al je bouw en verbouw werkzaamheden groot en klein te gebruiken. Dus zeker ook handig bij het maken van een tuinhuisje, berging, garage, blokhut of complete woning.

Met deze bouwkundige tips uit de praktijk zal de levensduur van ieder bouwwerk sterk verlengen, frequentie en kosten van onderhoud afnemen en geld besparen tijden de gehele levensduur.

Zo helpen we samen bouwen aan een duurzame wereld.

 

Hout behandelen

– Behandel kopse kanten van hout (na zagen/afkorten) met lijm of zet deze goed in de verf.

 

Bouwkundige Details

– Kies voor een hoek-verbinding waarbij het kopse hout een centimeter open blijft. Hierdoor is deze bij iedere schilderbeurt van een nieuwe beschermlaag te voorzien.

– Gelijk is ongelijk weet elke timmerman. Detailleer platen en regels zo dat deze over elkaar heen vallen, of met een verkenning verspringen.

– Voorzie materiaal dat geschilderd word van een facetkant. Dit is een breking/afschuining van een haakse hoek. Een uitwendige haakse hoek pakt geen verf-laagdikte, met een facetkantje wel.

Lees meer over bouwkundige details op bouwtekeningen.

 

 

Deze lijst met tips uit de praktijk vullen we regelmatig aan met nieuw bouw en verbouw advies.

Heb je een vraag uit de praktijk waarop deze lijst nog geen antwoord geeft?
Stel je vraag hieronder en we proberen deze te beantwoorden!

 

“Handige zelf  bouwen met tips uit de praktijk”

Bouwtekeningen

Posted by admin on with No Comments
in Constructie, Vraagbaak
as , , , , ,

Bouwtekeningen maken

Een bouwplan goed uitvoeren kan alleen maar met de hulp van uitgewerkte bouwtekeningen.

 

Als je bouwplannen hebt, schets deze dan altijd goed uit op papier of digitaal. Zo krijgen je plannen meer vorm, en kun je er ook een ander naar laten kijken voor zijn/haar mening en overleg.

 

Als de schetsen naar wens zijn, teken je het plan vervolgens volledig uit. Of laat dit uitwerken door een Bouwkundig tekenaar. Deze tekening op schaal bevat alle belangrijke bouwkundige zaken van het bouwwerk. Zowel een klein schuurtje al een volledig huis moet tot in detail uitgewerkt worden met zaken als:

 • Plattegronden van bering of schuur
 • Gevelaanzichten met overstek, deuren en kozijnen
 • Funderingsplan (stroken of palen)
 • Een bouwkundige doorsnede met peilmaten (meestal meerdere doorsnedes)
 • Het kapplan (hellend dak) of  dakplan (plat dak)
 • Details en aansluitingen op schaal

 

Lees alles over het maken of laten maken van bouwtekeningen hier.
Of laat Bouwtekeningen maken door tekenaar van betaalbare architect!

 

Zeker wanneer je een bouwvergunning moet aanvragen, zijn goed gedetailleerde en uitgewerkte bouwtekeningen nodig voor de vergunningsaanvraag.

Duidelijke bouwtekeningen bepalen dan of je gewenste schuur of droom tuinhuis WEL of NIET gebouwd mag worden.

Het maken van een goed bouwkundig plan is altijd belangrijk en dan helemaal. Bedenkt deze tekening helemaal zelf of kies voor het direct downloaden van een complete set werktekeningen. Hiermee kun je gelijk aan de slag!

Het hele traject van ontwerp schetsen, tekening maken, berekening verzorgen en bouwvergunning aanvragen kun je ook aan een Bouwkundige overlaten. Deze kan tevens de bouw begeleiden tijdens uitvoering.

 

Er zijn ook bouwbedrijven die je al het werk uit handen nemen. Deze bouwende ontwikkelaars ontwerpen, maken bouwtekeningen, vragen vergunningen aan, bouwen en leveren de bouw turn-key op. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden, je kunt hiervoor online Prijzen Vergelijken.

 

En met zoveel klus ideeën en uitgewerkte bouwplannen kun je nog jaren vooruit ook!

 

“Goede bouwtekeningen downloaden geeft vorm en inspiratie”

Duurzaam bouwen

Posted by admin on with No Comments
in Duurzaam bouwen
as , ,

Duurzaam bouwen begint dicht bij huis

Bij duurzaam bouwen denk je misschien aan grote nieuwbouw plannen, kantoorgebouwen en stadsvernieuwing. Maar waarom niet dicht bij huis beginnen met duurzaam bouwen in eigen tuin?

 

Hiermee bedoelen naast goed voor het milieu vooral ook bouwen van kwaliteit voor jaren lang gebruik. Dit vergt een minimum aan onderhoud, de schuur of tuinhuis ziet er altijd goed uit en het bespaart op termijn nog veel geld ook.

 

Duurzame tips geschikt voor de bouw van  schuur, berging en tuinhuisjes:

Plaats de planken van het beste materiaal onderaan bij het maaiveld. Dit zijn de planken met de donkerste houtkleur uit het pakket. Deze zullen het hoogste gewicht (volumieke massa, kg/m3) hebben. Doorgaans zijn deze het best bestand tegen weersinvloeden als regen. De onderste planken hebben hiervan altijd het meest te verduren. Dit door afwatering van boven en opspattend hemelwater.

 

Deze lijst met duurzaam bouwen tips vullen we regelmatig aan met nieuwe DuBo ontwukkelingen.

 

Heb je een vraag over duurzaam bouwen waarop dit overzicht nog geen antwoord geeft?
Stel je eco vragen hieronder en we proberen deze te beantwoorden!

 

“Duurzaam bouwen is goed voor milieu en lagere bouwkosten”

Klussen handboek

Posted by admin on with No Comments
in Vraagbaak
as , , ,

Klussen handboek vol tips voor een beetje hulp

Het praktisch klussen handboek is ook  een naslagwerk voor iedere verstandige doe-het-zelf-er.

 

Zeker als je niet helemaal zeker bent dat het zelf bouwen  je 100% goed af gaat, is een beetje hulp inroepen geen gek idee. Dit kan een buurman, kennis of ervaren bouwvakker als timmerman of metselaar zijn.

 

Maar deze rekenen uiteraard ook hun uurloon. Een goedkoper alternatief is de klus helemaal zelf doen. Met de praktische hulp van het klussen handboek lukt het vast. Het helpt je klus gestructureerd stap voor stap aanpakken. Zo wordt de uitvoering vast een succes en bouw je extra ervaring met klussen op.

 

Download hiervoor het klussen handboek en bepaal of dit je helpt een betere doe het zelf  klusser te worden.

Balklaag verdeling bepalen

Posted by admin on with No Comments
in Constructie
as , , ,

Balklaag verdeling bepalen

Een balklaag verdeling bepalen wordt naast constructieve berekening bepaald door inzicht uit de praktijk. Met deze vuistregel bepaal je eenvoudig zelf een balklaag verdeling.

 

Als je hoort of leest over een houten balklaag verdeling bepalen gaat het al snel over een standaard hart-op-hart maat van 600 mm (h.o.h. maat). Maar wie zelf wel eens een balklaag gelegd heeft, weet dat deze uitspraak niet letterlijk opgevolgd moet worden.

In de praktijk is het namelijk handiger om de balkverdeling af te stemmen op het plaatmateriaal dat hierop bevestigd wordt. Een multiplex plaat kan een standaard plaatmaat hebben van 1,22 x 2,44 m1.

Dan is het wel zo praktisch en gebruikelijk de ligging van je balklaag hierop species af te stemmen. De gewenste hart op hart maat bepaal je als volgt:

 

Kies de afmeting van platen waarmee je de vloer gaat leggen. Bijvoorbeeld een 18 mm underlayment plaat van 1,22 x 2,44 m1. Om deze in volle platen te kunnen leggen zonder zaagwerk bepalen we hiervoor een praktische balklaag afstand. Graag willen we de stuiknaden, de plaats waar 2 volle platen bij elkaar komen, op het hart van de balklaag positioneren.

Prijs bouwmaterialen vergelijken en aanvragen kan via Bouwprijzen.
Via Architecten kun je tekeningen en berekeningen voor bouwplannen laten uitvoeren.

 

Verdeling berekenen
De verdeling van de baklaag afstemmen op de plaatmaat gaat als volgt.

Formule
Plaat lengte (in mm) gedeeld door 610 mm = aantal velden (overspanning over plaatlengte)

Of

Plaat lengte (in mm) gedeeld door 610 mm = aantal velden (overspanning over plaatbreedte)

 

Meestal is de uitkomst van beide berekeningen gelijk. Als dit niet het geval is, bepaal dan vooraf ook de legrichting van underlayment ten opzichte van de balklaag. Dus leggen met de balken mee of de plaat haaks op de balklaag monteren.

Auto te klein voor platen en lange balken vervoer? Huur dan voordelig een Bestelbusje of Aanhanger Online.

 

Een rekenvoorbeeld

1220 / 610 = 2 vlakken (per plaat breedte overspanning)

2440 / 610 = 4 vlakken (per plaat lengte overspanning)

Valt je nu misschien ook wel op dat de lengte en breedte maat van een standaard plaat geen toeval is?

Zo vallen de plaatnaden namelijk altijd precies op het hart van de balk. Bij een verdeling op hoh 600 mm gaat de plaat naad verlopen en val je op gegeven moment met de stuitnaad naast de balk. Dit is zowel constructief als als praktisch en esthetisch niet handig.

 

Nu weet je dus precies wat een Timmerman bedoelt als deze kort voorstelt de balken “op 600” te leggen.

 

Raadpleeg voor zekerheid en Bouwvergunning aanvraag altijd een constructeur.

 

Hoe zwaar moet een balklaag zijn? Zie de houten balklaag berekenen om eenvoudig zelf de kopmaat te bepalen, of Raadpleeg Adviseurs.

Houten balklaag berekenen

Posted by admin on with 4 Comments
in Constructie
as , , ,

Houten balklaag berekenen doe je zo

Kun je zelf een houten balklaag berekenen? Het uitrekenen van ingewikkelde constructies is echt werk voor constructeurs.

Maar op simpele wijze een houten balklaag bepalen kun je zelf. Om te berekenen welke balk afmeting (houtzwaarte ofwel kopmaat) je zoldervloer of platte dak nodig heeft, kun je met een timmerman vuistregel zelf bepalen.

Zie meer handige tips op Onze Linkpagina »

 

Berekeningen laten uitvoeren door aannemer of bouwbedrijf kan ook, geld besparen kan op iedere klus met Slim Offertes Aanvragen en op Dagelijkse Uitgaven Besparen.

 

Meer berekeningen nodig? Gebruik Handige Rekentools>>

 

Formule

Overspanning (in mm) gedeeld door 20 = minimale balkdikte (balkhoogte in mm).

 

Een rekenvoorbeeld

Overspanning tussen 2 opleggingen is 4,50 m1.
Dit geeft dan als berekening 4500 mm / 20 = 225 mm.

De balkhoogte moet in dit geval minimaal 225 mm dik zijn (= balkhoogte).
Een standaard houtmaat is dan b.v. 75 x 225 mm geschaafd (breedte x dikte).

 

Uitgangspunten

Vuren constructiehout (Noord Europees vuren klasse A of B)

Enkelvelds overspanning (1-velds dus zonder tussensteunpunt)

Verdeling balklaag h.o.h. 600 mm (Let op; dit is in praktijk hart-op-hart 610 mm, zie balklaag verdeling bepalen).

De balkhoogte bepaalt de sterkte, de balk breedte volgt hier uit praktisch aan de hand van standaard houtafmetingen. Constructie hout heeft standaard afmetingen die in de houthandel en bouwmarkt te koop zijn.

 

Deze maatvoering wordt door de constructeur berekend en via een architect vervolgens vaak op de Bouwtekening vermeld.

Ook kunnen de constructiekosten bij in de aanneemsom zitten, ontvang snel een totaalprijs na invullen aanvraag aannemer offertes. Deze bouwers kunnen meteen ook je bouwaanvraag verzorgen.

Dakplaten

Alles over dakplaten voor plat dak en hellen dak inclusief afmetingen en besteltips vind je op Dakplaten. Voor dakpan uitvoering, hulpstukken, afmetingen en (laten)leggen info kijk je onder Dakpannen.

 

Nu Ruim 10.000+ BOUWTEKENINGEN DOWNLOADEN>>


Opmerkingen

Als je de balk dikte berekend hebt, zoek hierbij dan een geschikte balkbreedte. Ga niet altijd voor de smalst mogelijke breedte, dit kan in de praktijk lastig werken. Lees hierover meer op pagina Balklaag verdeling bepalen.

Deze vuistregel voor het berekenen van een houten balklaag gaat uit van een mandragend Plat dak en met geringe ballastlaag (dakgrind). Voor bijvoorbeeld een dakterras (dynamische belasting) en met tegels en plantenbakken moet altijd echt wel een constructieve berekening gemaakt worden.

 

Krijg goede hulp van GOEDKOPE VAKMANNEN>>

 

Balklaag hoger dan berekening

Uit praktische overweging kun je ook kiezen voor een balklaag hoogte die groter is dan uit balklaag berekening volgt. Dit om voldoende ruimte te hebben voor aanbrengen van Isolatieplaten tussen de balklaag dak of laten aanbrengen van Kruipruimte isolatie tussen balklaag van een houten vloer.

Ook kan een courante balklaag afmeting goedkoper zijn dan de berekende houtmaat, Bouwmateriaal prijzen vergelijken helpt definitieve afmeting balkhout bepalen. Hier kun je voordelig en direct Online Hout Bestellen (gratis thuisbezorgd!).

Raadpleeg voor zekerheid en bouwvergunning aanvraag altijd een constructeur.
Ook kun je slim alles door aannemer laten berekenen, en voor alle andere veel voorkomende werkzaamheden NU Gratis Offertes Aanvragen>> (Tip!)

 

Tip; Ontdek ook het overzicht met Beste Bouwpagina’s Online!

Profiteer van Online Rekentools en ga Bouwtekeningen Downloaden>>

Welke balklaag verdeling moet je aanhouden? Bekijk het op Balklaag verdeling bepalen. En bekijk voor start bouw alle schuur bouwen informatie.

Disclaimer en Privacy

Posted by admin on (Comments Closed)
in Uncategorized

Disclaimer, Privacyverklaring en Cookies

Deze disclaimer en privacyverklaring van Schuurbouwen.com is voor het laatst aangepast op 28 juni 2017.

 

Onderwerpen:

Klik direct door naar het gewenste onderwerp of lees de volledige pagina (aanbevolen).

DISCLAIMER

Wij besteden onze uiterste zorg aan het samenstellen van deze website. Door het verkrijgen van toegang tot de website, alsmede het hierin vervatte materiaal en informatie, verklaart de gebruiker kennis genomen te hebben van onderstaande voorwaarden, deze volledig te begrijpen, hiermee in te stemmen en daaraan gebonden te zijn.

De gebruiker is verantwoordelijk voor alle keuzes die hij maakt op grond van info op de website alsmede voor het gebruik van deze informatie. De gebruiker kan aan de informatie op deze website geen rechten ontlenen. De website dient ter algemene informatievoorziening en kan, zonder voorafgaande toestemming of aankondiging, gewijzigd worden.

Intellectuele eigendom

De inhoud van deze website, waaronder onder meer begrepen teksten, afbeeldingen (foto’s, illustraties en grafisch materiaal), logo’s en (handels)namen zijn beschermd door het auteursrecht, merkenrecht, copyright “©” en/of ander intellectueel eigendomsrecht.

Alle eigendomsrechten berusten bij ons als eigenaar of onze licentiegevers. De informatie op deze website mag uitsluitend door gebruiker zelf gebruikt worden. Het is conform voorgenoemde rechten de gebruiker wettelijk niet toegestaan deze informatie over te dragen, te verveelvoudigen, te bewerken of te verspreiden, zonder vooraf uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de houder(s) van het eigendomsrecht.

Gelinkte websites

Aan de gebruiker wordt medegedeeld dat informatie op de websites waarnaar gelinkt of verwezen wordt, niet door ons wordt onderzocht of geanalyseerd. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de informatie en/of inhoud van enige online media die gelinkt zijn aan deze website. Een link naar een andere website is uitsluitend een suggestie bedoeld voor mogelijk gemak van de gebruiker.

Het verkrijgen van toegang tot en het gebruik maken van andere aan deze website gelinkte internetsites vindt volledig op eigen risico plaats. Wij aanvaarden dienaangaande geen enkele verplichting, verwijt of aansprakelijkheid. Wij behouden ons het recht voor om iedere link of informatie op deze website op enig moment te wijzigen dan wel te verwijderen.

Geen aansprakelijkheid

Wij spannen ons in om nauwkeurige en bruikbare informatie op deze website op te nemen, maar kunnen geen garantie geven dat de beschikbare informatie volledig, juist of actueel is. Wij kunnen evenmin, hoewel wij naar permanente beschikbaarheid zullen streven, enige aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele gevolgen van het -tijdelijk of permanent – niet beschikbaar zijn van de website.

Nadrukkelijk wijzen wij de gebruiker erop dat bepaalde informatie afkomstig kan zijn van externe bronnen. Wij wijzen uitdrukkelijk iedere aansprakelijkheid uit hoofde van niet-nakoming van een overeenkomst, onrechtmatige daad, risicoaansprakelijkheid of enige andere rechtsgrond af. Dit voor alle directe, indirecte, incidentele, gevolg-, aanvullende en bijzondere schade, alsmede voor schade die op enigerlei wijze voortvloeit uit of samenhangt met de toegang tot en het gebruik van deze website. Ongeacht of zij zich bewust waren van de mogelijkheid (tot het zich kunnen voordoen) van dergelijke schade.

Indien gereed keer terug naar Website>>

 

PRIVACYVERKLARING

Via deze website worden verstrekte privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Wij achten een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de richtlijnen die een goede huisvader betaamt. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen.

Gebruik van persoonsgegevens

Door het gebruiken van onze dienst(en) laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dit kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u opgegeven worden of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt met het doel deze te verwerken. Uw gegevens tot onze beschikking in onze administratie worden onverwijld verwijderd wanneer de betrokkene of diens wettelijk vertegenwoordiger daarom verzoekt.

Contactformulier en mailing

Wij bieden een mailing (b.v. nieuwsbrief) waarmee wij geïnteresseerden kunnen informeren over het bij aanmelding opgegeven onderwerp. Uw naam en e-mailadres wordt slechts met uw expliciete toestemming (dubbel opt-in) toegevoegd aan de lijst met inschrijvers. Iedere mailing bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Wanneer u een contactformulier op de website invult of ons een e-mail stuurt, dan worden uw verstrekte gegevens zorgvuldig bewaard.

Verstrekking aan derden

Wij zullen uw gegevens (per contactformulier of email ontvangen) uitdrukkelijk niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze website kunnen wij persoonsgegevens aan bevoegde autoriteiten overhandigen.

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Websites van derden, social media en statistieken

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die middels links met onze website verbonden zijn. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw (persoons)gegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens hiervan gebruik te maken.

Op onze site kunnen social media buttons opgenomen zijn. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw (persoons)gegevens.

Wij houden op onze website statistieken bij, maar dit gebeurt te allen tijde geanonimiseerd.

Doeleinden

Wij verwerken verstrekte persoonsgegevens ten behoeve van de volgende gerechtvaardigde doeleinden:

 • Het verzenden van uw aangevraagde informatie en kunnen informeren over events;
 • Het ontvangen van donaties of giften en daarbij behorende rechten en plichten;
 • Het beheren van de ledenadministratie; indien u zicht hiervoor uitdrukkelijk aangemeld heeft;
 • Het beheren van de financiële administratie; indien uitdrukkelijk een overeenkomst aangegaan is;
 • Het doen van (geanonimiseerd) analytisch, strategisch of statistisch onderzoek.

Beveiliging & vertrouwelijkheid

Wij treffen in overeenstemming met de aard en vertrouwelijkheid van gegevens passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om de persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies en/of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van wijzigingen op de hoogte bent. De laatste datum van wijziging vind u aan het begin van deze pagina.

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Voor vragen over ons privacy beleid of verzoek omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u contact met ons opnemen. De mogelijkheid voor contact opnemen vind u onderaan deze pagina.

Wanneer gereed ga retour Website>>

 

COOKIES

Wij maken op deze website gebruik van cookies en scripts om gebruikers anoniem te analyseren en uw gebruikerservaring te verbeteren. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een pc, tablet of mobile device worden aangeboden. Uw browser beslist altijd zelf wat hiermee te doen en of deze opgeslagen worden, wel of niet al na gelang uw instellingen.

JavaScrips maken een webpagina interactief en zorgen voor extra functionaliteit.

Cookies worden gebruikt om websites beter te laten functioneren, het inloggen te vergemakkelijken, uw instellingen en voorkeuren te onthouden en het webbezoek te monitoren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.

Er bestaat onderscheid tussen functionele en niet-functionele cookies. Functionele cookies plaatsen we altijd, deze zijn noodzakelijk voor een goede werking van de website. Niet noodzakelijke cookies helpen ons met analyseren en aanbieden van relevante gepersonaliseerde content van/voor derden. Hiervoor vragen we bij het eerste bezoek uw toestemming.

Hieronder vindt u een overzicht van cookies die door de website geplaatst kunnen worden en waartoe deze dienen.

Google Analytics

Google Analytics is een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Via deze cookies krijgen wij inzage in het bezoek op de website. Denk hierbij aan bezoekersaantallen, populaire pagina’s, onderwerpen en online gedragingen. Op deze manier kunnen wij content verbeteren en (toekomstige) inhoud beter afstemmen op de behoeften van onze websitebezoekers. Wij zien niet exact wie (welk individu) onze website bezoekt, Google kan dit als aanbieder van de dienst wel.

Meer informatie over de Google Analytics cookies vindt u onder Beleidsvereisten voor advertentiefuncties van Google Analytics.

Google AdSense

Bedrijven verzamelen informatie over uw bezoek aan onze website en/of andere websites. Deze informatie wordt onder andere gebruikt om relevante advertenties aan u te tonen.

Indien u dit absoluut niet wilt kunt u zich voor een aantal (niet alle) cookies afmelden via het Network Advertising Initiative nai.

Meer informatie hoe Google cookies (voor advertenties) gebruikt vindt u onder het artikel Hoe Google cookies gebruikt.

Facebook

Indien u ingelogd bent bij Facebook, kan Facebook Inc. via onze website cookies op uw pc plaatsen die nodig zijn voor het liken van berichten en het updaten van uw status. Deze cookies worden alleen (via ons) geplaatst als u tijdens het bezoek aan onze website bent ingelogd op Facebook en hiervoor toestemming geeft.

Twitter

Wij kunnen Twitter-cookies op uw pc plaatsen om het (re)tweeten van artikelen mogelijk te maken. Deze worden alleen (via ons) geplaatst als u tijdens een bezoek aan onze website bent ingelogd op Twitter en hiervoor toestemming geeft.

YouTube

Een ingesloten (ofwel embedded) YouTube-video verzamelt bezoekersinformatie en aangepaste voorkeursinstellingen. Zo kan bijvoorbeeld een deels bekeken video op een later tijdstip in uw eigen account afgekeken worden vanaf het punt waarop u gestopt bent.

Autoresponder

Een autoresponder is een (geautomatiseerd) mailingprogramma dat gepersonaliseerde bulkmail verstuurt. Altijd uitsluitend aan geverifieerde e-mailadressen van personen die zelf uitdrukkelijk (dubbel opt-in) om deze informatie gevraagd hebben. Door cookies kunnen wij b.v. de opening rate zien, wat weer aanleiding kan zijn onze berichtgeving te verbeteren. Iedere mail bevat een link waarmee u direct kunt uitschrijven.

Als autoresponder maken wij gebruik van de service van AWeber communications. Vind meer informatie over het gebruik van AWeber.

Overige media

Interactieve tabellen, grafieken en ingesloten tools van derden kunnen cookies plaatsen. Ook uw ingegeven cookie voorkeur wordt opgeslagen om deze bij vervolgbezoek te kunnen naleven.

Het is daarnaast mogelijk dat een website elementen van derde partijen bevat zoals webshops, partners en merchants voor affiliate marketing en/of leadgeneratie. Om te zien waar bezoekers vandaan komen.

Onderwerpen en integratie welke nu nog niet aanwezig zijn kunnen nader volgen en actief zijn.

Hoe kan ik cookies verwijderen?

Cookies verwijderen in Internet Explorer

 1. Ga naar het menu Extra > Internetopties > tab Algemeen. Klik onder Browsegeschiedenis op Verwijderen.
 2. Je wilt misschien niet alles verwijderen. Zorg dat in ieder geval Cookies aangevinkt staat en klik op Verwijderen.

Cookies verwijderen in Firefox

 1. Ga naar Extra > Opties > tab Privacy. Klik op Uw recente geschiedenis wissen.
 2. Onder Details kun je aangeven wat je precies wilt wissen. Vink in ieder geval Cookies aan. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier Alles.

Cookies verwijderen in Chrome

 1. Klik op het 3-tal streepjes rechts bovenin. Klik op Opties > tab Geavanceerde opties. Klik onder Privacy op Browsegegevens wissen…
 2. Zorg in ieder geval dat Cookies en andere sitegegevens verwijderen aangevinkt staat. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier Alles.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier of e-mailadres; info(@)schuurbouwen(.)com [mailadres gebruiken zonder haakjes ‘( )’ ]

Klaar met deze pagina? Keer terug Naar Website>>